28,2016 Arabia Ruska と Midwinter Stonehenge Summer READ MORE

 27,2016 ファイヤーキング三昧の春 READ MORE

 08,2016 ブラッドオレンジと白餡の寒天ゼリー READ MORE

 05,2016 イチゴの粒あん巻き READ MORE

 04,2016 洋梨のバターステーキ、メープルシロップがけ READ MORE

 02,2016 紫人参とブリーのサンドイッチ READ MORE

 01,2016 カナダの3月:メープルシロップのスキレットケーキ Pouding chômeur au sirop d'érable READ MORE

 01,2016 フェンネルと洋梨のサラダ:白バルサミコ酢を使って READ MORE

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My midcentury modern tableware collection.✨ Brown plates are Arabia of Finland "Ruska" and Orange flower plates are Midwinter–Stonehenge of England "Summer" I love the rustic yet modern and earthy look!フィンランドのアラビア、ルスカのお皿と、イギリスのミッドウインター、ストーンヘンジ社のサマーシリーズのお皿。どちらもミッドセンチュリーの廃盤になったお皿です。お国も、デザインも全く違うもの同士です...
My kitchen breakfast nook. I have a solid oak china cabinet. My Fire King, vintage Pyrex and Anchor Hocking, Royal Copenhagen, Figgjo and Japanese porcelain are stored in this cabinet. This is my morning coffee view息子の春休みに合わせた日本帰国の旅を無事終えて、カナダに戻って来ました。慌ただしい生活に戻り、疲れが出たのか、仕事場で階段から落ちてしまい、足首の靭帯を痛めてしまいました。それでもなん...
Japanese style blood orange jelly made from agar, sweetened white bean paste(shiro koshian) and blood orange juice.日本に帰る前に、いろいろ使い切ってしまいたい食材。そのうちのひとつの白こしあんを使った、オレンジの寒天ゼリー。赤いブラッドオレンジを使ったので、ゼリーの色が赤っぽいです。中の果肉をスプーンでくりぬいて、果汁を漉して白餡と混ぜ、寒天で固めます。和菓子の教室で教えていただいた、お気に入り...
Anmaki is a Japanese confectionery. Sweet red bean paste and fresh strawberries are rolled together with sweet glutinous rice flour pancake. 🍓I am wondering which tea cup should I pick for tea ?🍵 .もち粉と薄力粉を合わせた生地で薄いお持ちみたいな、パンケーキみたいな生地を焼いて、粒あんとイチゴをくるっと巻いた餡巻き。味はほぼイチゴ大福だけど、イチゴ大福よりもさっさと簡単に作れてしまう。いつも手軽に...
Pear steak with maple syrup and pinch of Maldon salt. I plated this simple and delicious food with maple-balsamic vinegar reduction, baby arugula, blueberry and goat cheese. インスタでお話している方から、洋梨をバターかココナッツオイルで焼いて、塩振って食べると美味しいと教えていただいて、早速試したのがこれ。皮をむいて半分に切った洋ナシをたっぷりのバターをかけながら焼きます。芯をくりぬいたくぼみにメ...
Purple and yellow carrot coleslaw and brie sandwich. It's kinda open-face and regular sandwich hybrid.むらさき色の人参でキャロットラペをつくり、白バルサミコで作ったマヨネーズをパンに塗って、ブリーチーズとキャロットラペをはさみ、その上にさらにキャロットラぺ、炒った胡桃とゆで卵の黄身を散した。普通のサンドイッチとオープンサンドのハイブリッドみたいなサンドイッチ。キャロットラペには、少し粉山椒を加えた...
POUDING CHÔMEUR AU SIROP D'ÉRABLE😋🍴🇨🇦Pouding chômeur (literally unemployment pudding or poor man's pudding) is a dessert that was created by female factory workers early during the Great Depression in the province of Quebec, Canada.Today, pudding chômeur is casually served as a regional dessert, perhaps being a bit more popular during the saison des sucres, when maple sap is collected and processe...
Pear and fennel salad 🍴Lightly tossed with white balsamic vinegar, olive oil and maple syrup. Sprinkled crumbled goat cheese, pine nuts and blueberries. 🍴 Simple and easy, yet delicious💕 薄切りスライスの洋ナシとフェンネルを、白のバルサミコ酢、オリーブオイル、ほんの少しメープルシロップで和えたサラダ。松の実、ヤギのチーズ、ブルーベリーも散した。野菜料理はシンプルで簡単なのが、一番美味しい気がする。...
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