26,2017  Warabi Mochi 野蕨 READ MORE

 20,2017 Maple Sugar Waffle メープルシュガーワッフル  READ MORE

 13,2017 Fresh Mozz and Strawberry フレッシュ モッツァレラのイチゴマリネ添え  READ MORE

 12,2017 Vegan, gluten free and oil free plated dessert ヴィーガン、グルテンフリー、オイルフリーのエスプレッソチョコケーキ READ MORE

 11,2017  Gateau Au Yaourtオレンジローズマリーのガトーヤウー READ MORE

 11,2017 Vegan Meatless Ball READ MORE

 09,2017  Maple Syrup Tart メープルシロップタルト READ MORE

 05,2017 Vegan and GF Chocolate Brownie ヴィーガン、グルテンフリーのチョコチップブラウニー READ MORE

welcome-image-photo
Warabi mochi, early spring themed wagashi (Japanese confection) for teatime. Sweet red bean paste is wrapped inside of the warabi mochi, which is made from Bracken root starch.(warabi powder)As for the finishing touch, warabi mochi is dusted with roasted soy bean powder.(kinako)蕨(わらび)の芽吹く、二月、三月頃の春のお菓子をテーマに、野蕨を和菓子教室で作りました。蕨餅と言うと、夏の冷菓のイメージで...
Maple sugar waffle served with "not so seasonal" berries.地元のベーカリーが作ってる、メープルシュガーのワッフルで朝食。いちごが高い。...
Fresh mozzarella cheese served with marinated strawberry, pistachio pepper, olive oil and maple balsamic glaze.I marinated strawberry with basil, white balsamic vinegar, maple syrup and lemon juice. フレッシュ モッツァレラのイチゴマリネ添え、ピスタチオペッパー、オリーブオイル、メープルバルサミコグレーズ。イチゴは切って、刻んだバジル、白バルサミコ、メープルシロップ、レモンで一晩マリネしてます。イチ...
Vegan, gluten free and oil free plated dessert.Espresso chocolate cake served with vegan soft chocolate ganache and raspberry coulis.I used Bob's red mill gluten free flour and instead of oil, I used banana purée and apple sauce.This cake is so moist, soft and flavorfulヴィーガン、グルテンフリー、オイルフリーのエスプレッソチョコケーキ。ケーキのベースは、Bob's red mill のグルテンフリーの粉を。...
Gateau au yaourt, French mom's yogurt cakeI added orange zest and chopped rosemary in this cake batter and brushed orange syrup on the baked cake. I used silicone mold to bake off and cake looks like crème caramel! ガトーヤウー アレンジで、刻んだローズマリーとオレンジの皮を生地に混ぜました。シリコンのマフィン型で焼いて、ひっくり返したら見た目がプリン🍮そっくりになってしまった😳ケーキの表面にオレンジ...
Vegan and gluten free meatballs with marinara sauce.I used lentil, mushroom, flax meal, soy powder to make these meatballs.The outcome was okay overall, but I want to improve the texture, so I will add some firm tofu next time.ヴィーガン、グルテンフリーのミートレスボール、マリナーラソース。レンズ豆、マッシュルーム、フラックスシードミール(亜麻仁)、大豆粉、香味野菜で作っています。ブレンダーで潰し過...
Homemade Maple Syrup Tartsメープルシロップタルトサクサクの生地にメープルシロップで作ったアパレイユ。コーヒーにぴったり。夫の伯母さん作。...
ヴィーガン、グルテンフリーのチョコチップブラウニー。米粉を使っています。今年は植物由来の食材をもっと取り入れた食事をしたいと思います。乳製品大好きなので、ヴィーガンになるのは絶対無理だけど、ヴィーガンのベーキング、工夫次第ですごく美味しいから、今年は色々試作したい。あと、砂糖の代わりにメープルシロップを使うお菓子と料理も色々考えたいVegan and gluten free chocolate chip brownie for coffee break .I ...
上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。