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かるかん饅頭

 17,2016 00:53


心待ちにしていた、和菓子教室の秋冬クラスが始まりました。
煎茶道の先生のおかげで、作りたての美味しく、四季を感じる和菓子をカナダで楽しめます。
今回は、漉し餡入りのかるかん饅頭を作りました。もっちり、ふんわりの食感、お米の味がしっかり。
お教室では、金沢の加賀棒茶と共に頂きました。
今日の満月にぴったりですが、こちらは残念ながら、雨の予報です。
念願の、ルスカのティーポットをデンマークから入手。


Karukan (軽羹) is a Japanese confection from Kyushu.
Karukan is made from karukan rice flour powder, sugar, meringue and grated Japanese yam.
Water is added to the blended ingredients and the mixture is then kneaded and steamed.
It is like an elastic white sponge.
These round shaped karukans are filled with sweet red bean paste.
I made them for full moon, Sunday, October 16
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