スポンサーサイト

 --,-- --:--
上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

練り切り 残菊

 14,2016 04:50
XGNL2823.jpg

和菓子教室で菊の練り切りを教えて頂きました。
みなさんとても集中して、部屋がシーンと静まりかえっていました .

窪田空穂『去年の雪』より
白菊の 咲き極まりて 衰ふる 態(さま)と見むかも 紅(あけ)を帯び来ぬ

Japanese confectionery "nerikiri"
I made chrysanthemum.
This wagashi class was so quiet, all the students including myself were so concentrated.
You never know the true value of a moment until it becomes a memory,
and that is one of the reason I started taking pictures around me.

I am very thankful that I had a great opportunity to make this edible art,
to rediscover my own heritage and cultural background in foreign country.
This wagashi class is my spiritual meditation class.
関連記事

Latest Posts

上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。