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Pan Seared Duck Breast with Red Wine and Soy Sauce Jus:鴨ロース 

 30,2016 00:55
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Pan Seared Duck Breast with Red Wine and Soy Sauce Jus

Score skin, sear duck breast (skin down) at medium heat and render fat until duck skin is crispy and golden brown.
Simmer red wine, mirin, soy sauce in a pot, put seared duck breast skin down,
sprinkle simmering liquid on duck breast by using spoon (arroseur) about 7 mins. Let it cool in pot.
Slice, serve with black pepper, garlic confit, green onion and left over red wine jus from the pot.

Dancyu 日本一の肉レシピ 合鴨の赤ワイン醤油煮

皮目をきっちり焼いて、肉はロゼ色に煮る。
と書いてある。
絶対作らねばと思っていた。

マグレ鴨の胸肉で本の手順どおりに忠実に再現して作った。
すごく美味しいご馳走が出来た。

付け合せのねぎがないので、とろとろのガーリックコンフィと刻みねぎ。
煮るのに使った醤油をたれにした。

ワインは、アルゼンチンのマルベックと一緒に。

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